Estudi de gravació professional a Barcelona

Servei integral d’enregistrament, vídeo i fotografia per músics, artistes i cantautors.
Estudi de gravació a Barcelona


¡Escriu-me!


¡Escriu-me!


Estudi de gravació


Estudi de fotografia


Vídeo professional

Un estudi de gravació que cobreix tot el procés de creació

Aladid Studios és un estudi d’enregistrament a Barcelona dedicat fonamentalment a la producció discogràfica, videogràfica i fotogràfica d’artistes. Amb nosaltres pots aconseguir el so que t’agrada per als teus discos, i vídeos entesos i concebuts des de la perspectiva d’un músic.

També realitzem sessions fotogràfiques en estudi de moda, moda-catàleg, fotografia de producte, noces, esdeveniments, fotos familiars i nounats.

SERVEIS DE GRAVACIÓ, VÍDEO I FOTOGRAFIA

Fes clic per accedir-hi

gravacion de voces
Videoclips Barcelona
Mezcla de discos
Masterización de pistas y discos
fotografia para musicos y artistas
entrevistas a músicos y artistas
Producción musical y de audio
Edición de pistas de audio
Composición de música y sintonías
Discografica de jazz y pop
fabricación y duplicación de discos
Arreglos de cuerda y big band
gravacion de voces
Mezcla de discos
Masterización de pistas y discos
Edición de pistas de audio
Producción musical y de audio
Discografica de jazz y pop
Videoclips Barcelona
entrevistas a músicos y artistas
fotografia para musicos y artistas
fabricación y duplicación de discos
Arreglos de cuerda y big band
Composición de música y sintonías

Publica la teva música ara mateix

subir música a spotify
youtube musica
subir musica a apple music y itunes
subir musica a amazon
subir musica a google play
subir musica a deezer
subir musica a shazam
subir musica a soundcloud

Publica la teva música ara mateix

subir música a spotify
youtube musica
subir musica a apple music y itunes
subir musica a amazon
subir musica a google play
subir musica a deezer
subir musica a shazam
subir musica a soundcloud

¿Què diuen els nostres clients de Aladid Studios?

Treballar amb Jose és una meravella. Igual et grava un discàs, que et prepara un arròs caldós, que t’arregla l’instrument, que et munta una web…
Joël SempereSaxofonista
Joël Sempere
Una producció del Jose és una garantia de qualitat. La seva excel.lència per trobar el millor so, la seva empatia per treure el millor dels músics i la seva minuciositat en la postproducció fan que gravar amb ell sigui una experiència deliciosa.
Albert AmargósCompositor
Albert Amargós
Treballar amb el Jose Aladid és un plaer i per moltes raons. En primer lloc, com que és un músic de primera i amb molt bon gust, una cultura musical vasta i refinada oïda, sigui com a productor, arranjador o músic els seus «inputs» són valuosíssims a l’estudi de gravació i fora d’ell.
A l’estudi sap treure el millor dels músics, fins i tot d’aquells sense cap experiència en aquesta situació que pot ser força estressant. La paciència, la imaginació i l’atenció al detall són exquisides.
A les mescles fa pujar el nivell del que s’ha gravat de forma evident.
I a l’escenari… doncs és un crack!
Com deia, un plaer immens treballar amb ell en situacions diverses.
Jordi BlascoBaterista
Jordi Blasco
Previous
Next

Estudi de gravació a Barcelona

Carrer de la Renaixçença, 57

A 6 minuts de la sortida de metro Guinardó | Hospital de Sant Pau

estudi gravacio barcelona

Has arribat fins a la part de baix d’aquesta web i segurament estiguis a punt de fer una mica de scroll per a fer-te una idea de quin és la longitud d’aquest text. Creu-me, no fa falta, perquè ja et dic que és molt, però que molt extens.

I, quin és el motiu? Molt senzill. No pretenc que et llegeixis aquest totxo per a perdre el teu temps, sinó que m’he proposat obrir del tot els budells d’aquesta casa perquè puguis conèixer cada detall. Al cap i a la fi, és la teva casa també.

També et dic que no és un text autocomplaent en el qual cada dues línies llegiràs una frase de tipus «som els millors, tenim el millor estudi, el millor equip i comptem amb els millors professionals»

Estudi de gravació, vídeo i fotografia a Barcelona

Si ja has fet algun passeig per la web hauràs vist que treballem de manera local a Barcelona. Encara que, francament, més del 90% dels nostres serveis es poden oferir de manera online. Això es resumeix en què hi ha un gran volum del treball que es realitza tenint contacte amb els clients per telèfon i videoconferència. I si molts d’aquests clients repeteixen, per alguna cosa serà…

Pel seu lloc el que més ens agrada és que vinguis a veure’ns. Al final és la manera més agradable i creativa de fer música.

La sala principal està situada en el barri de les Corts de Barcelona. Just en sortir del metre. És on més treball jo, ja que encara que les sessions d’enregistrament puguin ser moltes i llargues, al final en el que inverteixo més temps és barrejant, component i fent arranjaments musicals.

No esperis trobar un estudi de so de 300m2. Aquí és on està la nostra sala de treball principal, la sala de mescla i masterització. És tant sala de captació com sala de control. Un estudi totalment insonoritzat i condicionat acústicament amb materials d’alta gamma, i fins et diria que és la meva sala favorita per al registre de so. L’acústica és immillorable.

En aquesta sala es pot gravar qualsevol producció de pop, rock o qualsevol altra música que s’hagi de gravar per pistes. És on més m’agrada gravar les veus perquè tinc un contacte directe amb els cantants durant l’enregistrament i la qualitat del so és perfecta. Gravem amb freqüència les sessions dels músics de l’equip i de les bandes que vénen.

Per a gravar projectes més grans com a bandes de jazz o orquestres de corda utilitzem les sales d’estudis associats també a Barcelona.

I no sols és un estudi d’enregistrament de música. També realitzem videoclips i altres projectes audiovisuals per a artistes.

Preus del nostre estudi d’enregistrament, fotografia i vídeo

De la mateixa manera que quan demanes el pressupost per a reformar una cuina, ha de venir un professional a la teva casa a prendre mesures, que els expliquis quins materials vols usar, etc. no sempre és senzill donar de forma automàtica un preu per a cada petició. Que jo recordi, en més de deu anys mai he fet dos projectes exactament iguals.

Així i tot, veuràs que en les diferents pàgines dels serveis que prestem hem creat alguns packs que, o bé t’aniran com a anell al dit, o bé et serviran com a referència per al que vols fer.

Igualment només has de escriure’m o cridar-me per a explicar-me el que tens al cap i així rebràs un pressupost en PDF en el teu correu electrònic o whatsapp.

Equipament de l’estudi d’enregistrament

Segurament aquest sigui el punt de més contrast entre Aladid Studios i la resta. També deixaré aquí plasmada una reflexió personal que difereix també de la visió de molts professionals del sector.

Si et fas un volt per els  estudis com Koryland o qualsevol altre, en tots ells hi ha una gran quantitat d’equip “físic” de processament d’àudio. De fet només has d’entrar en les seves pàgines web per a veure que per tots costats hi ha fotografies de totes aquestes màquines, fins i tot llistats.

És la ja clàssica discussió entre el món analògic i digital i, com podràs intuir, la majoria de la gent és fidel defensora de l’analògic. Doncs bé, en Aladid Studios ens hem reunit les ovelles més negres i detractores d’aquest pensament. No t’espantis, t’explico perquè:

En els inicis

Quan van començar a crear-se els diferents processadors d’àudio en les seves versions digitals (programari), és totalment cert que no tenien ni des de lluny la qualitat que oferien les seves versions reals. Simplement l’analògic sonava millor perquè els avanços en la programació i els algorismes dels programes informàtics no estaven al mateix nivell que avui dia.

Ara

En l’actualitat això ha canviat totalment i es podria dir que estan a l’una. I dic “es podria dir” perquè, sota el meu punt de vista, la diferència entre usar un compressor físic concret i la seva emulació digital és que difícilment podràs escoltar la diferència entre l’un i l’altre, no obstant això el més important per a mi és que el processador digital de donarà com a resultat un àudio totalment net i sense sorolls, això per descomptat no passa amb el maquinari.

Igualment, si per algun motiu interessa afegir aquest soroll que li donarà un aspecte més “vintage” a l’enregistrament, és tan senzill com pitjar un botó.

Costos

I pot ser que crees… no, no, segur que això d’usar plugins i no aparells físics és per abaratir costos. Perquè no t’enganyaré, el preu és molt menor, sí. Però un paquet complet d’eines professionals en format digital està al voltant dels 10.000€, sense comptar amb les actualitzacions que hauràs de fer per a tota la vida.

Més avantatges

Segurament una de les raons que més em porten a treballar només amb el digital és la memòria. Dit d’una altra manera, tenir la capacitat en tot moment de canviar. Molt breument i posant un exemple… Si comprimeixo una veu amb un compressor físic, no puc guardar aquesta configuració per si la vull retocar més endavant. Senzillament seran canvis que quedaran impresos en la pista d’àudio i molt difícilment es pot tornar enrere. En canvi en una sessió d’enregistrament purament digital, encara que obris la teva cançó al cap de tres mesos o cinc anys, tot absolutament serà modificable. Això per a mi és un gran pro.

Qüestió de màrqueting

Ara diré alguna cosa pel que algun dels meus companys voldrà matar-me, però ja sabran perdonar-me. El que vull explicar-te és que al cap i a la fi i, des del meu punt de vista, si continua havent-hi tanta gent aferrada a l’analògic és per una qüestió purament de romanticisme i les diferents estratègies de màrqueting que els fabricants d’equips analògics s’han encarregat de dur a terme. Al cap i a la fi «han» de continuar venent.

Serveis presencials i online

Com t’explicava al principi, podem treballar per a tu com més et convingui. Potser estàs amb un treball per al qual necessites una petita contribució i podem resoldre’l sense que surtis de casa. També pot ser que estiguis gravant una cançó a casa i hi ha una de les parts a gravar per a la que vulguis major qualitat, així que pots venir a gravar-ho a l’estudi.

En definitiva la meva intenció és posar-t’ho fàcil.

Serveis EN LÍNIA

Hi ha decenes de coses que pots demanar-nos sense sortir de casa:

 • Edició de pistes
 • Afinació de veus
 • Gravació d’un instrument
 • Mescla
 • Masterització
 • Creació d’archius DDP
 • etc.

Serveis LOCALS a l’estudi

Òbviament en el nostre estudi no és necessari enumerar quins són els serveis que prestem perquè són absolutament tots. Si Vols saber alguna cosa en concret sobre cap d’ells pots accedir a la secció serveis del menú. Si no et ve de gust caminar buscant o llegint, escriu-me o crida’m, t’explicaré el que necessitis.

Serveis LOCALS a  l’exterior

Disposem d’un equip portàtil per a poder fer treballs en exteriors, com a enregistraments de concerts, enregistraments en sales com a auditoris i qualsevol treball que hagi de realitzar-se en una localització concreta.

Estudis de gravació professionals (per ciutats)

Sóc conscient que potser necessites contractar i usar un estudi d’enregistrament de manera presencial i que no vives ni puguis desplaçar-te a Barcelona, així que aquí tens un llistat dels estudis d’àudio més importants de tota la geografia espanyola.

Estudi de gravació a Madrid

 • Robin Groove
 • Estudios Reno

Estudi de gravació a Saragossa

 • Luna Nueva Estudio
 • Estudios Séptimo Cielo

Estudi de gravació a València

 • Cut Records
 • Novoestudios

Estudi de gravació a Sevilla

 • Silent Media
 • Estudio Pelícano

Estudi de gravació a Bilbao

 • AMSound
 • Beard Studios